Actueel

Mededelingen
Nieuwsbrieven
Opening
Aanmeldingen
Tijden
Statistiek

Artikelen uit onze digitale nieuwsbrieven

Wat hebben we genoten van de 12e editie van de Aw4d.

Alle ingrediënten om er met elkaar een groot en gezellig wandelfeest van te maken waren aanwezig. De voorbereiding was prima en iedereen was er klaar voor en had er zin in. Dit bleek al op dinsdag 3 mei bij de inrichting van de Catharinakerk en het Simonsplein. De opening met het thema “We zijn zo trots als een pauw“ om dit evenement in Doetinchem te organiseren was feestelijk en frisjes!

Maar de wandeldagen die volgden hebben bewezen dat we met elkaar inderdaad zo trots als pauwen mogen zijn. De 4 wandeldagen waren niet alleen sportief een succes, maar straalden van wandelplezier mede door het prachtige weer! Geweldig om te zien en te ervaren. De reacties van de wandelaars waren hartverwarmend en motiveren ons om er vooral mee door te gaan.

Grote dank aan álle vrijwilligers. Zij waren voor dag en dauw al in touw. Door hun belangeloze inzet en de steun van onze sponsoren is ook de 12e editie van de Aw4d een groot succes geworden. Als bestuur willen we dan ook alle wandelaars, vrijwilligers en sponsoren heel hartelijk bedanken. 

We hopen iedereen terug te zien op de 13e Aw4d van 24 mei t/m 27 mei 2017.

Namens het Stichtingsbestuur,
Jo Weijers


Wandelen met de AbelLife-app; ontvang een gratis route

Als je tijdens de Achterhoekse vierdaagse hebt gekozen voor de 12 kilometer, dan heb je de routes misschien wel gelopen met je mobieltje in de hand. Met daarop de AbelLife-app die je de weg wijst. De laatste wandeldag heb je ook de 20 kilometer kunnen wandelen met de app. Hopelijk is het je goed bevallen?

Om je te bedanken dat je voor AbelLife hebt gekozen, krijg je van ons een wandelroute gratis. Komende week kun je helemaal voor niets de route ‘Dead Poets Society’ downloaden. Deze 18 km-route start bij restaurant De Hoofdige Boer in Almen. De route is eventeel in te korten tot 13 km. Dit eeuwenoude dorpje kent veel idyllische en inspirerende plekjes, waar de romantische dichter Staring graag verbleef. Je wandelt langs de meanderende Berkel en komt door het Kienveen, een natuurgebied met zeldzame planten. Bij Landgoed Ehzerwold kun je heerlijk koffie drinken in de tuin. Kwetterende vogels, ruisende bladeren…. Je komt er helemaal tot rust.

Heb je zonder app de vierdaagse gelopen? Dan kun je de wandelroute ook gratis downloaden. Pak deze kans en probeer de AbelLife-app gratis! Ideaal, want de app vertelt je hoe te lopen én je krijgt onderweg extra informatie over de omgeving. En wie weet wandel jij volgend jaar de Achterhoekse wandelvierdaagse ook met je smartphone.

Hoe krijg je de route op je smartphone?
Download de gratis Abellife app in de appstore van je smartphone (als je deze nog niet hebt)

Ga in de app naar: “mijn routes”
Kies: Lochem Dead Poets society
Download: de bundel

Staat de route eenmaal op je smartphone, dan kun je zelf bepalen wanneer je deze gaat wandelen. Wij wensen je veel wandelplezier en tot volgend jaar!

Heb je vragen, dan kun je ons mailen (info@abellife.nl) of bellen 0573-280772


Na 8 jaar neemt voorzitter Johan Dollekamp afscheid

Graag maak ik van deze gelegenheid gebruik om alle bekende wandelaars en vroegere deelnemers te bedanken voor de fijne samenwerking. Ruim acht jaar heb ik geprobeerd met een team van enthousiaste vrijwilligers de Achterhoekse Wandel4daagse een eigen gezicht te geven. De steun van mijn medebestuurders en sectiehoofden heeft er toe bijgedragen dat er een prima en gezonde organisatie staat die moeiteloos anticipeert op alle mogelijke ontwikkelingen. Ruim twaalf jaar jong durf ik gerust te melden dat het evenement de kinderschoenen ontgroeid is en inmiddels meer dan volwassen is. Omdat het onmogelijk is om u allen persoonlijk te bedanken maak ik gebruik van deze gelegenheid. De Achterhoekse Wandel4daagse blijft op weg naar de mooiste vierdaagse van Nederland! Hieronder maakt u kennis met mijn opvolger, die ik uiteraard heel veel succes wens.


Onze nieuwe voorzitter Jo Weijers

Ik ben Jo Weijers. Sinds augustus 2015 met pensioen en altijd werkzaam geweest in het onderwijs. Ik ben geboren in Kilder en woon met mijn vrouw Ineke al 40 jaar met heel veel plezier in Doetinchem. Hobby’s die ik graag beoefen zijn tennis, hardlopen, bridgen en niet te vergeten wandelen. Zo ben ik nu erg blij ingeloot te zijn voor de 100e wandelvierdaagse van Nijmegen! Toen ik een aantal jaren geleden door het bestuur van de Aw4d gepolst werd om eens na te denken over een bestuursfunctie binnen de organisatie, heb ik direct gezegd hier niet afwijzend tegenover te staan. Sinds september 2015 heb ik de meeste vergaderingen van het bestuur en de secties meegemaakt en kwam ik er al gauw achter dat ik hier te maken had met een goed geleide en gezonde organisatie mede gedragen door een hechte en enthousiaste club van vrijwilligers. Ik zeg dan ook van harte JA tegen mijn functie als nieuwe voorzitter van de Aw4d. Ik hoop hiermee een steentje te kunnen bijdragen aan het doel om mensen met heel plezier te laten wandelen in onze prachtige Achterhoek, ook wel dat “onverwachte stukje Nederland” genoemd! Mijn dank gaat uit naar mijn voorganger Johan Dollekamp, die heel veel voor de organisatie heeft betekend. Ik wens Johan “all the best” voor de toekomst en we zien hem natuurlijk nog graag als gast bij de volgende edities van de Aw4d!

Namens het Stichtingsbestuur,
Johan Dollekamp en Jo Weijers


Inschrijven voor 4 dagen of 1, 2 of 3 dagen

U weet het ongetwijfeld: Inschrijven voor de 12de Achterhoekse Wandel4daagse kan nog tot en met zondag 1 mei a.s. 24.00 uur.
Voor 1,2 of 3 dagen wandelen kunt u zich dagelijks melden inde Catharinakerk op het Simonsplein te Doetinchem.

Direct aanmelden!


Dauwstappen op Hemelvaartsdag, voor jong en oud
Wandel een dagje mee met de Achterhoekse Wandel4daagse

Is vier dagen wandelen tijdens de AW4D iets teveel van het goede, maar wilt u op Hemelvaartsdag graag iets actiefs doen met de hele familie? Kom dan dauwstappen in de Achterhoek!

U kunt vier dagen meewandelen, maar ook één dag. Hemelvaartsdag, donderdag 5 mei, bijvoorbeeld. Een ideale dag om met de hele familie al lopend te genieten van de mooie Achterhoekse natuur. Samen met opa, oma en de (klein)kinderen kunt u twaalf kilometer wandelen over een ‘rolstoel- en buggyproof’ parcours.

Voor extra vermaak kunt u meedoen met de speurtocht, waarbij u onderweg kinderboerderij Kokiezier en de boerderij van de familie Giesen kunt bezoeken. Na afloop ontvangt u een leuke beloning. Op de rustplek in Dichteren staan u gezellige verrassingen te wachten. Hier kunt u even uitrusten en wat eten of drinken. De organisatie zorgt voor muzikale en vitaminerijke ondersteuning én vertier voor de kids.

Meewandelen?
Wilt u komen dauwstappen? Dan kunt u zich op donderdag 5 mei vóór de start (tussen 10.00 en 10.30 uur) inschrijven bij het startbureau in de Catharinakerk, op het Simonsplein in Doetinchem. Meedoen kost € 8,- per volwassene. Kinderen tot 13 jaar betalen € 4,-. Per familie betaalt u voor maximaal drie kinderen.


Ophalen startbewijzen 

In afwijking van voorgaande jaren kunnen de startbewijzen op dinsdag 3 mei 2016 vanaf 17.00 uur worden afgehaald in de Sint Catharinakerk op het Simonsplein in Doetinchem. Vanaf dat tijdstip zorgt een dweilorkest voor de warming up richting de opening.


Spektakel & vermaak tijdens de opening

Het openingsprogramma ziet er als volgt uit:
19.00 uur opkomst 2 trotse pauwen (steltlopers) die een toepasselijke dans zullen laten zien. Na de gebruikelijke toespraak van de voorzitter volgt er een muzikale act van The Music Boys die met enkele pakkende nummers het publiek bij de opening zullen betrekken. Daarna volgt de openingstoespraak door een ” special guest. ” Aansluitend vindt de 2de act van de pauwen plaats en wordt de vlag gehesen. Omstreeks 19.45 uur begint het 2de optreden van The Music Boys. Het einde van de opening is om 20.00 uur.


Wandelkrant; 80.000 exemplaren. Boordevol informatie

Begin april worden er in en rond Doetinchem 80.000 wandelkranten bezorgd.
In deze speciale editie doen wij niet alleen een oproep om deel te nemen aan de 12de Achterhoekse Wandel4daagse. Ook geven wij daarin veel informatie over ons wandelevenement. Alle routes en bezienswaardigheden krijgen aandacht. Met name wijzen wij op de Hemelvaartsdag, de dag van Montferland. Op deze wandel-dauwstap-dag willen wij graag veel jeugdige deelnemers begroeten die met ouders c.q. grootouders & scholen deelnemen aan b.v. de 12 kilometerroute. Voor deze zgn. viertallen passen wij bovendien een speciaal tarief toe. Dit tarief geldt overigens ook voor de overige dagen dat 2 volwassenen met 2 kinderen wandelen.


Aanmelden tot en met 1 mei

Vierdaagselopers

Aanmelden kan nog tot en met zondag 1 mei a.s. 24.00 uur via onze website.
Direct aanmelden!

Daglopers
Daglopers kunnen zich tijdens de vierdaagse elke ochtend inschrijven in de Sint Catharinakerk vanaf 06.30 uur.
Meer informatie.

Graag zullen wij u begin mei begroeten.
Op voorhand wensen wij u weer sportieve dagen.

Namens het bestuur
Johan Dollekamp, voorzitter


Dauwstappen op Hemelvaartsdag (o.a. voor gezinnen met kinderen en voor scholen)

Wij willen van de dag van Montferland een familiedag maken en gezinnen & scholen uitnodigen tegen een aantrekkelijk bedrag deel te nemen aan de 12 km route van die dag. Voor deelnemers aan de avondvierdaagse is dit meteen een goede oefening. Dat voordeeltarief is ook op gezinnen van toepassing op zaterdag, de dag van de intocht.

Like onze speciale facebookpagina hiervoor: www.facebook.com/familiedagdauwstappen


Beste wandelaars,

Over ongeveer drie maanden start de 12de Achterhoekse Wandel4daagse. Wanneer u zich nog niet heeft ingeschreven, kan dat nog tot en met zondag 1 mei 2016. Mocht u zich nog niet hebben aangemeld, het kan nog …………….maar wacht niet te lang.

Direct aanmelden

Alle deelnemers wensen wij op voorhand een hele fijne vierdaagse.

Met sportieve groet,
Namens het stichtingsbestuur
Johan Dollekamp, voorzitter.


Aanpassingen & actuele info

In een eerdere nieuwsbrief hebben wij aangekondigd dat wij zouden proberen het lange (saaie) stuk vanaf Braamt richting Dichteren aan te passen. Met wat kunst en vliegwerk en enig begrip voor een kleine hindernis is ons dit slechts deels gelukt. De deelnemers kunnen zelf hun voorkeur kiezen.

Het Wapen van Heeckeren in Hummelo is vorig jaar kort na de vierdaagse heropend.
Op de laatste dag komen dit jaar alle deelnemers langs deze prachtig gelegen herberg.


Loop de 12 km met wandelapp van Abellife

Ook dit jaar is het mogelijk de kortste afstand (12 km) gebruik te maken van de wandelapp van Abellife. Op de vrijdag kan dit ook op de 20 km route. De app geeft met een geluid de afslagen aan en dankzij GPS kunt ook exact zien waar u zich bevindt. Bovendien vertelt de app het verhaal van de omgeving. Het voegt beleving toe en maakt de ervaring rijker. De app is gratis en werkt helemaal off line. Een internetverbinding onderweg is niet nodig.


Professionele begeleiding tijdens de voorbereiding

Verder is er weer de mogelijkheid om u onder professionele begeleiding voor te bereiden op onze vierdaagse. Een bezoek aan de website van Hanzesport te Zutphen (Wandel Fit programma)geeft u de nodige informatie. De start van deze actie is in elk geval op 17 februari a.s..

Bekijk de website


Dauwstappen op Hemelvaartsdag

Wij willen van de dag van Montferland een familiedag maken en gezinnen uitnodigen tegen een aantrekkelijk bedrag deel te nemen aan de 12 km route van die dag. Voor deelnemers aan de avondvierdaagse is dit meteen een goede oefening. Dat voordeeltarief is ook op gezinnen van toepassing op zaterdag, de dag van de intocht.


Prettige Kerstdagen, een gelukkig en gezond 2016

Graag wensen wij u met allen die u dierbaar zijn Prettige Kerstdagen, een gelukkig en gezond 2016 en uiteraard heel veel wandelplezier.

Namens het bestuur,
Johan Dollekamp, voorzitter.


Opening en startbewijzen

De tijd voor het ophalen van de startbewijzen zal m.i.v. 2016 plaatsvinden vanaf 17.00 uur tot 20.00 uur. Het openingsprogramma wordt daardoor ook aangepast.

Zodra er meer nieuwe ontwikkelingen zijn, houden wij u op de hoogte.


Wandelkrant 

Op dit moment zijn wij de mogelijkheden van een speciale wandelkrant aan het onderzoeken. Het is absoluut noodzakelijk om meer vierdaagse wandelaars aan ons te binden. Met een oplage van 80.000 hopen wij onze doelgroep in de gemeenten Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Montferland en Oude IJsselstreek beter te bereiken.


Sponsorovereenkomst met Kruiswerk Achterhoek

Wij zijn bijzonder blij dat wij de sponsorovereenkomst met Kruiswerk Achterhoek weer met drie jaren hebben kunnen verlengen. Dat betekent dat de komende drie edities van ons evenement onder de naam Kruiswerk Achterhoekse Wandel4daagse zullen plaatsvinden. Dit betekent ook dat leden van deze onafhankelijke ledenvereniging, die deelnemen aan onze vierdaagse, een maximale korting van 5 euro ontvangen.

Voor hulp en ondersteuning op het gebied van wonen, gezondheid, zorg en welzijn kunt u terecht op hun nieuwe adres ’t Brewinc aan de IJsselkade te Doetinchem.


C.J. van Veelen-Melching is winnaar wandelschoenen

Na afloop van de Achterhoekse Wandel4Daagse vroegen we de deelnemers een enquête in te vullen. Onder de inzenders hebben we een paar prachtige wandelschoenen verloot. De gelukkige winnaar is mevrouw C.J. van Veelen-Melching. Zij kreeg de wandelschoenen begin september uitgereikt door Dane Starink van Schoenenmode Jeanette in Gaanderen.


Wat gaat er veranderen ? 

11 KM
Om de roep om minder asfalt in te vullen zullen de 11 km routes in 2016 worden verlengd met 1 km en dan ongeveer 12 km lang zijn. Daarmee wordt het mogelijk meer natuur in die routes op te nemen.

Volgorde routes
Ook zullen we de volgorde van de routes veranderen. De 1e dag wordt dan de dag van Bronckhorst (Zelhem e.o.); op Hemelvaartsdag, de 2e dag, gaan we naar het Montferland; in het laatste deel vanaf Stroombroek naar Dichteren zijn we volop bezig met een poging om het te lange fietspad langs de weg Kilder-Doetinchem zoveel mogelijk te vermijden. dag 3 gaat richting Etten, Gaanderen en de Slangenburg en de routes richting Laag Keppel, Drempt en Hummelo lopen we op de laatste dag. Op deze laatste dag passen wij het eerste deel van de route voor de 30 en 40 km aan door deze door de Huet te laten lopen en niet meer langs het fietspad van de provinciale weg.


Enquête

Uit de na de 11de Kruiswerk Achterhoekse Wandel4daagse gehouden digitale enquête is gebleken dat het met de kwaliteit van de routes en de organisatie best goed gesteld is. De meeste reacties waren bijzonder positief. Uiteraard zijn er de traditionele opmerkingen over teveel asfalt en houdt niet iedereen van de muziek die onderweg door vrijwilligers van Radio Ideaal ten gehore wordt gebracht. Anderen daarentegen willen juist meer vermaak onderweg. Wij proberen zoals gebruikelijk de gulden middenweg te vinden.


Wat hebben we genoten van de 12e editie van de Aw4d.

 

Alle ingrediënten om er met elkaar een groot en gezellig wandelfeest van te maken waren aanwezig. De voorbereiding was prima en iedereen was er klaar voor en had er zin in. Dit bleek al op dinsdag 3 mei bij de inrichting van de Catharinakerk en het Simonsplein. De opening met het thema “We zijn zo trots als een pauw“ om dit evenement in Doetinchem te organiseren was feestelijk en frisjes!

Maar de wandeldagen die volgden hebben bewezen dat we met elkaar inderdaad zo trots als pauwen mogen zijn. De 4 wandeldagen waren niet alleen sportief een succes, maar straalden van wandelplezier mede door het prachtige weer! Geweldig om te zien en te ervaren. De reacties van de wandelaars waren hartverwarmend en motiveren ons om er vooral mee door te gaan.

Grote dank aan álle vrijwilligers. Zij waren voor dag en dauw al in touw. Door hun belangeloze inzet en de steun van onze sponsoren is ook de 12e editie van de Aw4d een groot succes geworden. Als bestuur willen we dan ook alle wandelaars, vrijwilligers en sponsoren heel hartelijk bedanken. 

We hopen iedereen terug te zien op de 13e Aw4d van 24 mei t/m 27 mei 2017.

Namens het Stichtingsbestuur,
Jo Weijers