Actueel

Mededelingen
Nieuwsbrieven
Opening
Aanmeldingen
Tijden
Statistiek

Mededelingen


31 oktober 2017

De #enquête winnaars!

Ook is er een enquête geplaatst waarbij je kon aangeven of je zou meelopen met de Achterhoekse Wandelvierdaagse. Uit de reacties zouden wij 1 prijswinnaar halen voor een #mooiachterhoek pakket.
Maar aangezien wij nog 2 cadeaubonnen (ter waarde van €75 en €50) hebben liggen van Schoenmode Jeannette, lijkt het ons veel leuker om die te verloten en hiermee 2 winnaars blij te maken! Wellicht kun je dit bedrag bij een paar mooie nieuwe wandelschoenen doen.
De winnaars van de cadeaubonnen zijn geworden:

 • Guus van der Kolk (cadeaubon ter waarde van €75)
 • Collin Engbers (cadeaubon ter waarde van €50)

Gefeliciteerd met jullie prijs!


 

31 oktober 2017

JAAA, jullie hebben ook nog de winnaars tegoed van de wandel info en deken van de Achterhoek.

Deze winnaars zijn...
1. Debbie Aagten
2. Rita Langeweg
3. Eline van der Maas
4. Monique Navis-Elshof
5. Irene Wegh
Allemaal gefeliciteerd, ook jullie hadden een leuke foto gemaakt!

De winnaars van de Selfie actie hebben hun gewonnen prijs (wandel info en deken van de Achterhoek) opgehaald. Veel plezier ermee! #wandelmee

 


31 oktober 2017

Met je Selfie maak je kans op prijzen! #wandelmee

Chantal van Londen-Verheij was de gelukkige winnaar van een paar gloednieuwe wandelschoenen.

Meneer van Londen had geluk, want hij mocht bij Schoenmode Jeannette het nieuwe paar wandelschoenen uitzoeken.

De schoenen zijn van het Italiaanse Outdoormerk Dolomite. Dolomite probeert desgin te combineren met wandelpasvorm!

Heel veel wandelplezier toegewenst.

 


 

28 mei 2017

13e Achterhoekse Wandelvierdaagse een groot succes

De zonnige editie van deze vierdaagse heeft ook dit jaar weer meer enthousiaste wandelaars getrokken. Steeds meer jongeren, ervaren wandelaars en daglopers weten het jaarlijkse evenement te vinden. Sommige wandelen voor de 13e keer mee, anderen zien de Achterhoek op deze manier voor de eerste keer. Meer dan 3600 wandelaars genoten van de kilometers, de zon en de prachtige omgeving. #wandelmee

Een impressie van deze editie online bekijken? Klik hier om naar facebook te gaan.25 mei 2017

Maatregelen i.v.m. weersverwachting voor zaterdag

Wandelaars worden zaterdag in de gelegenheid gesteld om de route in te korten; 40km mag naar 30km, 30km mag naar 20km, 20km mag naar 12km. Deze maatregel is niet verplicht. En de beloning blijft hetzelfde.

Ook zijn er extra waterpunten onderweg.
Deze maatregelen zijn in overleg genomen door het bestuur en Gerrit Vossers, weerboer van het Oosten.
23 mei 2017


Tips: wandelen in de hitte

Het is belangrijk om juist bij zomerse temperaturen de juiste voorzorgsmaatregelen te treffen, vooral als de temperatuur richting tropische waarden gaat. Lees hier waarom.

Weersomstandigheden zijn van grote invloed op de zwaarte van wandelingen. Echt risicovol zijn tropische omstandigheden, als er sprake is van hoge temperaturen, een hoge luchtvochtigheid en geen wind. Fysieke inspanning zoals wandelen kan dan gevaarlijk zijn. Het is dan ook belangrijk dat een wandelaar bewust is van de risico’s en dat hij of zij weet welke extra voorzorgsmaatregelen te treffen.Voorzorgsmaatregelen
Het risico op uitdroging en oververhitting is onder extreme omstandigheden groot. Wanneer je er op dergelijke hete zomerdagen op uit trekt, is het dan ook verstandig om een aantal voorzorgsmaatregelen te treffen:

 • Pas het wandeltempo aan. Hierdoor produceer je minder warmte en hoeft het lichaam dus minder warmte af te voeren. Las ook regelmatig/vaker pauzes in.
 • Zorg ervoor dat je niet uitdroogt. Daarvoor moet je voldoende en tijdig drinken en alcohol vermijden.
 • Eet niet te veel en zeker geen moeilijk verteerbare kost. Het verteren van voedsel produceert warmte en je hebt het al warm genoeg!
 • Zoek regelmatig verkoeling. Ga in de schaduw lopen als dat mogelijk is. Besproei jezelf met fris water, houd je hoofd onder de koele kraan of leg een koele handdoek in de nek.
 • Draag luchtige kleding van ademend materiaal dat het lichaam zoveel mogelijk bedekt tegen de zon. Met strakke kleding is het moeilijker om warmte kwijt te raken.
 • Voorkom verbranding: gebruik een zonnebrandcrème met een voldoende hoge beschermingsfactor. Een hoed of pet kan je enige bescherming bieden tegen een zonnesteek.
 • Draag bij warm weer een hoofdbedekking. Bescherm ook je nek tegen de zon.
 • Wees alert op symptomen als hoofdpijn, misselijkheid of duizeligheid. Die kunnen wijzen op een vochttekort of een zonnesteek
 • Het advies om op warme dagen zouttabletten in te nemen, is achterhaald. Zouttabletten verergeren het probleem. Drink voldoende en vul het verloren zout aan via het zout in de normale voeding.

Verder is het van belang dat je een vast en regelmatig eetpatroon aanhoudt. Neem bij een terugval een energiesnoepje met druivensuiker. Drink bij voorkeur water, thee of sportdranken. Koolzuurhoudende (fris)dranken zijn minder geschikt. Het gebruik van alcohol wordt zeer ontraden, aangezien de combinatie van alcohol en lichamelijke inspanning de gezondheid bedreigt.

Bron: www.wandel.nl22 mei 2017

Inschrijven om 4 dagen mee te lopen met de mooiste #vierdaagse van Nederland kan nog steeds!

Dinsdag 23 mei

Inschrijven bij het startbureau in de Catharinakerk
van 17.00 tot 20.00 uur 🎖️ Simonsplein

Woensdag 24 mei
Woensdagochtend kun jezelf op het startbureau nog inschrijven voor 4 dagen; Lekker Wandelen met lekker weer! 😎

Wil je maar 1, 2 of 3 dagen wandelen?
Inschrijven voor de start op dag(en) naar keuze
12 km start tussen 10.00 en 10.30 uur,
20 km start tussen 08.00 en 09.30 uur,
30 km start tussen 07.00 en 08.30 uur,
40 km start tussen 06.30 en 08.00 uur.

#wandelmee


 

16 mei 2017

Met de hele familie Dauwstappen

Los jij de puzzel op tijdens de 12 kilometer?

De organisatie van de AW4d heeft het plan opgevat om donderdag 25 mei Hemelvaartsdag, de dag van Montferland, wederom te bestempelen als een uitgelezen dag om met de hele familie te gaan Dauwstappen. Voor de kinderen ligt er op het startbureau weer een leuke puzzeltocht voor onderweg klaar, waarmee leuke prijsjes te winnen zijn! Deze puzzeltocht is van toepassing op de 12 km route. Een leuke uitdaging! Ga jij die aan? Veel plezier ermee! Wij nodigen iedereen van harte uit om deze traditie van het oosten voort te zetten met Dauwstappen! Lekker wandelen in een prachtige omgeving.

Inschrijven aan de start op donderdag 25 mei. Meer info lees je hier!16 mei 2017

Extra sfeer en gezelligheid op Simonsplein

Dankzij de Horeca rondom het Simonsplein zal de sfeer op het plein worden gemaakt door live uitzendingen van Radio Ideaal en zal het programma worden aangevuld met live optredens van de Achterhoekse band PINUTZ. De driemans formatie zal deze dagen optreden vanaf het podium op het Simonsplein. De wandelaars zullen bij terugkomst worden ingehaald met overtuigende en enthousiaste klanken van deze coverband. Ook voor familieleden, vrienden en kennissen, die de lopers zullen gaan ontvangen, brengt PINUTZ sfeer en gezelligheid op het Simonsplein.

De extra sfeer op het Simonsplein wordt mede mogelijk gemaakt door de Horeca Simonsplein; 

Stretto eten & drinken, Café Jansen, Snackplus Gasseling, Grand Café De Bank, Trinity’s Tapas & Drinks, KROON Brasserie, Brasserie ‘t Zusje, Bakker Bart, Stadscafé Simons, Boulangerie Ben Melgers, Pepsi-Max & PINUTZ.3 maart 2017

Veel te veel voor één dag; Mooi Achterhoek!


Dwaal door historische stadjes, over boerenerven en stijlvolle landgoederen, langs statige
landhuizen en buitenverblijven. Wandel door prachtig heuvellandschap en geniet van de
vergezichten. Ontdek waar Abraham de mosterd vandaan haalt, proef smakelijke asperges
en bezoek één van de vele wijngaarden. Wil je de Achterhoek goed leren kennen? Doe dan
van 24 tot en met 27 mei mee met de Achterhoekse Wandel4daagse.

Download hier het hele artikel als PDF (bron: Wandel.nl) Foto: Achterhoek Toerisme30 oktober 2016
Dhr. B. Migchelbrink is winnaar wandelschoenen

Na afloop van de Achterhoekse Wandel4Daagse vroegen we de deelnemers een enquête in te vullen. Onder de inzenders hebben we een paar prachtige wandelschoenen verloot. De gelukkige winnaar is Dhr. Migchelbrink. Hij kreeg de wandelschoenen op dinsdag 25 oktober uitgereikt door Dane Starink van Schoenmode Jeanette in Gaanderen.

 


 

Juli 2016

Enquête juli 2016

Helpt u mee de Achterhoekse Wandel4daagse nog beter te maken?

Als organisatie doen we er alles aan om de vierdaagse ieder jaar weer mooier, beter én leuker te maken. Hierbij willen we u graag om hulp vragen.

In totaal maar 2 vragen. En onze belangrijkste; Zou u eerder, of ook weer, meelopen als u de zondag kunt lopen i.p.v. de woensdag?

Vult u deze vóór 23 juli in? Dan maakt u kans op een paar comfortabele wandelschoenen van Jeanette Schoenmode in Gaanderen, specialist in comfort- en wandelschoenen.

Vul de enquête hier in!

Alvast bedankt voor uw medewerking.


28 maart 2016
Dauwstappen op Hemelvaartsdag tijdens de Achterhoekse wandelvierdaagse

De organisatie van de AW4d heeft het plan opgevat om donderdag 5 mei Hemelvaartsdag, Nationale Bevrijdingsdag, de dag van Montferland, te bestempelen als een uitgelezen dag om met de hele familie te gaan dauwstappen.

We nodigen families, gezinnen daarom van harte uit om deze dag de traditie van het oosten voort te zetten met dauwstappen! Opa’s, oma’s met hun kleinkinderen zijn natuurlijk ook welkom!

Wij bevelen vooral de 12 km route aan. Voor families/ gezinnen hanteren we deze Hemelvaartsdag en de zaterdag, de dag van de intocht, een aantrekkelijk deelname voordeeltarief. Volwassenen betalen € 8,00 en kinderen tot 13 jaar € 4,00. Vanaf 3e kind  is deelname gratis. Inschrijven bij het Startbureau AW4d ter plaatse in de Catharinakerk op het Simonsplein in Doetinchem. Starttijd tussen 10.00 en 10.30 uur. 

Tijdens de 12 km route kunnen de kinderen een speurtocht invullen en op de route zullen er wat speelse uitdagingen zijn. Kortom het moet een gezellige familiedag worden.

Deelname aan deze dag(en)  is wellicht ook nog een mooie oefening voor deelnemers aan de  Doetinchemse avondvierdaagse, die gehouden wordt van 23 t/m 27 mei 2016.


10 maart 2016
Juiste data Achterhoekse WandelVierdaagse (AW4D): 4 t/m 7 mei 2016

Onlangs is een artikel verschenen over de AW4D waarin onjuiste data vermeld staan. De dagen waarop de wandelaars uit vele windstreken op pad kunnen tijdens de AW4D zijn 4 t/m 7 mei 2016. De organisatie hoopt weer op vele deelnemers die vier dagen lang kunnen rekenen op een prachtig parcours. Inschrijven voor de AW4D is mogelijk tot 1 mei a.s.


10 september 2015
C.J. van Veelen-Melching is winnaar wandelschoenen

Na afloop van de Achterhoekse Wandel4Daagse vroegen we de deelnemers een enquête in te vullen. Onder de inzenders hebben we een paar prachtige wandelschoenen verloot. De gelukkige winnaar is mevrouw C.J. van Veelen-Melching. Zij kreeg de wandelschoenen begin september uitgereikt door Dane Starink van Schoenenmode Jeanette in Gaanderen.


9 september 2015: Uitslag enquête bekend. 

Wandelaars willen meer afwisseling in routes en minder asfalt. 
Na afloop van de jongste editie van de Achterhoekse Wandel4Daagse vroegen we de deelnemers een enquête in te vullen. Met als doel om onze activiteiten nog beter af te stemmen op de wensen van alle wandelaars.

De belangrijkste conclusies zijn: Switch routes per dag. Kies zo min mogelijk asfalt, maar zorg wel voor een afwisselende ondergrond. Voeg ook andere afstanden toe en maak de intocht feestelijker.

Dit is een groot deel van de antwoorden:

Wat is uw mening over de AW4D, in vergelijking met andere wandelevenementen? 

Heeft u dit jaar meegelopen?

Welke afstand heeft u gelopen?


En hoeveel dagen?

Wat was de belangrijkste reden om dit jaar mee te lopen?

Wat vindt u – als u kijkt naar de afstand en soorten ondergrond – van de dagelijkse route?


Wat vindt u van de verzorgingsplaatsen op de dagelijkse route?


Wat vindt u van de inzet van onze vrijwilligers?

Wat vindt u van de organisatie in het algemeen? 

Wat vindt u van de extra attracties/mogelijkheden onderweg, zoals het bezoeken van een kerk of het stadion?

Welk rapportcijfer zou u de Achterhoekse Wandel4daagse geven?4 juni 2015: Prachtige Video's van Ideaal

Prachtige Video's van Ideaal staan onder Historie 2015.
Ook de foto's op Mijnfotoweb zijn bijgewerkt.


 22 mei 2015: Foto's ook via Achterhoekfoto te zien

Ook Achterhoekfoto.nl heeft dit jaar weer prachtige foto's geschoten. Via de website www.achterhoekfoto.nl zijn deze te bekijken. Veel plezier!

Bekijk hier de verschillende dagen/momenten;
Dag 1Dag 2Dag 3Dag 4Intocht


17 mei 2015: 11e Achterhoekse Wandel4daagse uitermate geslaagd

Het bestuur van de Achterhoekse Wandel4daagse kijkt terug op een uitermate geslaagd wandelevenement en dankt alle wandelaars voor hun deelname.

Hoofdsponsor Kruiswerk Achterhoek, co-sponsor Rabobank, Walter Hendrixen, Citymanagement, horeca op het Simonsplein en op de routes en alle overige sponsors hartelijk dank voor de positieve bijdragen.

Alle vrijwilligers, medewerkers van het Rode Kruis en Verkeersregelaars samen zijn we er weer in geslaagd om er een schitterende vierdaagse van te maken.

Weer een stuk dichter bij: DE MOOISTE VIERDAAGSE VAN NEDERLAND !

Namens het bestuur,
Johan Dollekamp, voorzitter